top of page

Si det med blomster

Det er ikke uten grunn at det i gravferdsseremonier er blitt en tradisjon å dekorere både kiste og området rundt kisten med ulike blomsterdekorasjoner og oppsatser.  

Veldig ofte er valget av blomster et uttrykk for noe vi føler eller vil si i den relasjonen vi har til avdøde.

 

Bruken av blomster bidrar til å sette et preg på seremonien. Skal seremonien ha et verdig tradisjonelt preg? Tenker man at det enkle er ofte det peneste? Eller ønsker man at avdødes personlighet eller unikhet skal komme frem i dekoreringen?

 

Noen velger å gå til "sin blomsterforhandler" og bestille blomstene til seremonien der selv, mens for andre blir det mer riktig å bestille dette gjennom begravelsesbyrået. Når du bestiller blomster gjennom Bryde Begravelsesbyrå, vil mengde, farger og blomstersammensetninger

tilpasses deres ønsker.

 

Uansett hva du velger, vil vi anbefale deg å ta en titt hos blomsterleverandørene for å bli inspirert og bli kjent med hvilke muligheter som finnes. Klikker du på knappen under vil du finne en rekke aktuelle blomsterbutikker.

På de ulike typer blomsterdekorasjoner kan det også enten festes blomsterbånd/ sløyfer med hilsener på eller det kan skrives et hilsningskort som følger blomstene til seremonien. Vi er behjelpelig med tekstforslag til tekst sløyfer ol.

Kistedekorasjoner

Det er som regel nærmeste familie som kjøper kistedekorasjoner eller de blomstene som legges på båren. Dekorasjonene har ofte bånd med en personlig hilsen.

Om det er ønskelig kan kistedekorasjonen kombineres med bilder, tegninger fra barn eller andre personlige gjenstander.

KRANSER OG HJERTER

Både runde kranser og hjerter har lang tradisjon og finnes i mange farger og stiler.

De henges gjerne opp på stativer ved siden av kisten. Hjerter festes av og til i forkant av selve kisten.

Det er gjerne familie, nærmeste familie, venner eller arbeidskolleger som bidrar med slike dekorasjoner.

Dekorasjoner av mer personlig form og preg

Dekorasjoner og kranser kan utføres i en mengde former, farger, materialer og stiler. De kan være klassiske, fyldige, fargerike, naturlige, enklere, rikt dekorert, personlige eller elegante. Vi har noen eksempler her som kan inspirere deg og du kan ta kontakt med oss eller blomsterleverandøren dersom du har spesielle ønsker.

Bårebuketter og båredekorasjoner

Båredekorasjoner/ båreoppsats er dekorasjoner som gjerne er laget slik at de skaper litt høyde. De settes ofte på stativ ved siden av kisten. Av og til settes de også opp på selve kisten og da ofte for å gi kisten ytterligere med dekorasjon eller som erstatning for kistedekorasjonen. Slik kan dekorasjonen av kisten enten gjøres mer fyldig eller dersom man ønsker en mer beskjeden dekorasjon.

Bårebuketter finnes også i mange varianter. De kan stå i vaser, på stativer eller kan ligge langs gulvet.

bottom of page