Bryde-02.png
Bryde-02.png

«Jeg synes at blomster i seg selv er et av tilværelsens største mirakler».

 

Karen Blixen

Blomster er ofte en sentral del av seremonien. Det er tradisjonelt og det setter en fin ramme rundt gravferden. Ta farvel på din måte. En seremoni kan være enkel, overdådig, tradisjonell eller personlig. Et personlig valg av blomster og dekorasjoner kan bli veldig riktig.

Når du bestiller blomster gjennom Bryde Begravelsesbyrå, kan farger og blomstersammensetninger tilpasses ditt/ deres ønsker.

På de ulike typer blomsterdekorasjoner kan det skrives et hilsningskort, eller det det er mulig å sette på blomsterbånd/ «sløyfer», som f.eks. inneholder en liten hilsen og evt. navn på hvem blomsterdekorasjonen er fra. Byrået er behjelpelig med tekstforslag til sløyfer ol.

Kistedekorasjoner

Det er som regel nærmeste familie som kjøper kistedekorasjoner eller de blomstene som legges på båren. Dekorasjonene har ofte bånd med en personlig hilsen.

Om det er ønskelig kan kistedekorasjonen kombineres med bilder, tegninger fra barn eller andre personlige gjenstander.

KRANSER OG HJERTER

Både runde kranser og hjerter har lang tradisjon og finnes i mange farger og stiler. De henges gjerne opp på stativer ved siden av kisten. Hjerter festes av og til i forkant av selve kisten. Det er gjerne familie, nærmeste familie, venner eller arbeidskolleger som bidrar med slike dekorasjoner.

Dekorasjoner av mer personlig form og preg

Dekorasjoner og kranser kan utføres i en mengde former, farger, materialer og stiler. De kan være klassiske, fyldige, fargerike, naturlige, enklere, rikt dekorert, personlige eller elegante. Vi har noen eksempler her som kan inspirere deg og du kan ta kontakt med Bryde Begravelsesbyrå eller blomsterleverandøren dersom du har spesielle ønsker.

Bårebuketter og båredekorasjoner

Båredekorasjoner/ båreoppsats er dekorasjoner som gjerne er dekorert slik at de skaper litt høyde. De settes ofte på stativ ved siden av kisten, men kan også settes opp på selve kisten. Dette entes som et tillegg til kistedekorasjonen, dersom det er ønskelig med ytterligere dekorering av kisten enn det kistedekorasjonen gjør. Kistedekorasjonen kan også erstattes av en båredekorasjon, dersom man ønsker en mer beskjeden dekorering av kisten.

Bårebuketter finnes også i mange varianter. De kan stå i vaser eller kan ligge langs gulvet.

Kontakt oss

Telefon: 46 90 66 14
E-post: post@brydebegravelse.no

www: brydebegravelse.no

PB: 304, 3201 Sandefjord

Org.nr: 921819196

Foto: Shutterstock og privat